Feel the heartbeat of nature

 

Want hier beleef je elk moment, elk avontuur op het ritme van je eigen hartslag. Hier trek je urenlang door de ongerepte natuur. Hier geniet je van een magnifiek uitzicht vanop ons terras, omringd door groen in de avondgloed. Vrij vertaald: jij bepaalt het tempo waarop je al onze trekpleisters betreedt en beleeft. Dat is pas pure ontspanning en vrijheid!

Wandelgebied

 

Centraal in het RivierPark Maasvallei ligt Dilsen-Stokkem met typische kleinschalige landbouwlandschappen met boomgaarden en Maasheggen. Het stadje Stokkem en Oud-Dilsen zijn ankers van een rijke Maaslandse streekgeschiedenis. Vanaf De Wissen in Stokkem ben je zo in het natuurgebied Negenoord. Negenoord is ca. 200 ha groot. Deze vroegere Maasuiterwaard is door grindwinning herschapen in een gebied van grote waterplassen. De ondiepe waterzones en kleine plassen zijn omgeven door ecologisch rijke oevers. Een must see voor vogelliefhebbers zijn de waterpartijen in Negenoord, maar ook het iets noordelijker gelegen natuurgebied Bichterweerd is een echt paradijs voor steltlopers en andere watervogels. De Oude Maas in Dilsen is één van de markantste oude Maasmeanders in de Maasvallei.

 

Er zijn verschillende wandellussen in dit gebied voorzien in verschillende kleuren:

Groene route 2,5 km (rolstoeltoegankelijk)
Oranje route 4,6 km
Rode route 13,1 km

Locatie vertrekpunt:
De Wissen
Negenoordlaan 2, 3650 Dilsen-Stokkem

 

Open: elke dag van zonsopgang tot zonsondergang.

   

   

   

   

   

   

   

 

 

Touren op een Vespa of E-bike

 

Kom een dagje touren op een Vespa met je partner, vriend of vriendin, collega's of familie. Laat je leiden doorheen de prachtige streken van Limburg. Huur een Vespa of E-bike en ga op weg. 

 

Meer informatie

   

   

   

   

   

   

   

 

 

Fluisterbootjes

 

Beleef een unieke ervaring met de fluisterboten. Dankzij deze elektrisch aangedreven bootjes kan je geruisloos over het water van de Oude Maas bewegen. Het is een unieke manier omdat  de natuur te verkennen zonder ze te storen. Je ontdekt onderweg heel wat boeiende fauna en flora.

 

Meer informatie

   

   

   

   

   

   

   

 

 

Logeren op een kampeervlot

 

Een heel bijzondere manier om in Dilsen-Stokkem te overnachten is op een kampeervlot, midden in het natuurgebied Negenoord, op de Oude Maas. Hier ben je weg van alle drukte en kan je genieten van een oase van rust. Van in je slaapzak zie je de zonsondergang en bekijk je ongemerkt de vele watervogels en als je geluk hebt zwemt de bever langs jouw vlot voorbij.

Je overnacht in een stevige constructie van 25 vierkante meter met daarop een houten hut. Met je eigen Canadese kano ben je zo weer aan de overkant. Overnachten kan alleen, met z’n tweetjes of met het hele gezin.

 

Meer informatie

Terug naar boven